• Heidepol
  • Organisatie

Heidepol breidt uit

In november heeft de gemeente Arnhem toestemming gegeven voor een uitbreiding van Heidepol op het weiland naast de oprijlaan.

Met de opening van Heidepol ontstond er in Nederland voor het eerst een natuurgebied waarin mensen ook een eeuwigdurende laatste rustplaats konden krijgen. Sinds die tijd hebben veel mensen dit bijzondere gebied en natuurbegraven leren kennen. Waar in het begin nog bijna niemand deze plek en natuurbegraven kende, zijn er inmiddels steeds meer mensen voor wie deze plek dierbaar is geworden en die ook voor zichzelf hier graag een plekje zouden uitzoeken. Het is hartverwarmend dat we voor zoveel mensen daarmee iets waardevols kunnen betekenen.

We vinden het mooi dat we dit ooit gesloten landgoed met landbouw en productiebos hebben kunnen omvormen tot een echt natuurgebied waar iedereen van mag genieten en waar de natuur zich in rap tempo ontwikkelt. We zijn blij dat we de natuur nog verder kunnen uitbreiden op het weiland dat rechts naast de oprijlaan ligt. Het weiland kent een bijzondere geschiedenis en we zien volop kansen voor natuur. Ook binnen dit nieuwe stuk natuur op Heidepol zal het straks een mogelijkheid zijn om een plekje uit te zoeken. We verwachten dat het nieuwe gedeelte rond de zomer toegankelijk zal zijn.