• Heidepol
  • Organisatie

Even voorstellen... Annemiek en Marianne

Annemiek Hellings

Ik ben Annemiek Hellings, 38 jaar en sinds november 2019 werkzaam op Heidepol. ‘Werkzaam’ suggereert dat ik er werk. Toch voelt dat heel vaak niet zo. Als ik op Heidepol ben, gaat het vooral om in verbinding zijn. Ik ben in verbinding met die mooie plek, met mijn fijne collega’s en natuurlijk met alle mensen die een reden hebben om Heidepol te bezoeken. Meestal is die aanleiding in meer of mindere mate verdrietig en soms ook helemaal niet. De overeenkomst is wat mij betreft dat ik echt ben en er echt ben. Daarbij probeer ik altijd iets aardigs toe te voegen.

Een stukje oplopen met mensen op een kwetsbaar moment in hun leven doe ik al wat langer. Vroeger werkte ik in Midden-Amerika in een tehuis voor misbruikte kinderen. Het heeft mij geleerd hoe waardevol het is als je je oprecht verbindt aan iemand die het moeilijk heeft. Dat deed ik als mens, intuïtief. Door de opleiding voor hulpverlener in de verslavingszorg en psychiatrie te volgen, legde ik een theoretische basis onder die intuïtie. Dat kon ik later ook weer gebruiken in mijn werk als uitvaartbegeleider. Voor mij is altijd het begin: contact maken en zoeken naar de verbinding. En als die verbinding er is, kun je samen verder komen. Daar word ik blij van.

Ik ontmoet je graag een keer op Heidepol!

Marianne Broersen

Telkens als ik over de oprijlaan met de beuken aan weerszijden rijd of wanneer ik kijk naar het open veld voor me, voel ik de ontroering en rust die deze plek uitstraalt. Toen ik jaren geleden voor de eerste keer op Heidepol kwam, was ik direct onder de indruk van deze plek.

Ik stel me graag even voor. Mijn naam is Marianne Broersen. Sinds 1 mei 2019 ben ik werkzaam als informatiemedewerker op Heidepol. Het grootste deel van mijn leven woon ik in Arnhem. Een fijne omgeving met veel mooie natuur.

Na meer dan 35 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, ben ik blij dat ik nu op deze prachtige natuurbegraafplaats mag werken. De combinatie van mooie ontmoetingen én genieten van de natuur op Heidepol maken het werk heel speciaal. Ik voel me bevoorrecht om mensen rond te leiden en samen met hen een plekje uit te zoeken.

Tijdens uitvaarten merk ik dat de natuur zorgt voor rust en alles wat zachter maakt. Dat heb ik ook zelf ervaren toen ik met mijn zusje een plek ging uitzoeken op Heidepol. Toen ze een tijdje later werd begraven, was dat, ondanks het verdriet, heel mooi en natuurlijk. Het was een liefdevol afscheid, waarin we als familie de tijd en ruimte kregen om zelf invulling te geven aan de uitvaart. Deze rust en ruimte ook aan anderen kunnen bieden, vind ik heel waardevol.

Samenwerken met fijne collega’s en het enthousiasme voor de natuur delen met elkaar, maken het werken op Heidepol voor mij heel bijzonder.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten op Heidepol!