• Huis ter Heide

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide Een verborgen parel

Wie zich door de wind van de Loonse en Drunense Duinen laat meevoeren ontdekt achter dit gebied een verborgen parel, onze nieuwe natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Achter het karakteristieke witte jachthuis met zijn rood-witte luiken gaat een divers natuurgebied schuil. Een natuurgebied dat volop in ontwikkeling is, waar in het midden een open veld omringd wordt door naaldbomen, eiken, beuken en berken. Waar de Schotse Hooglander doorkijkjes in de natuur graast en verschillende vogels van boom naar boom vliegen om alles te overzien. Dichtbij deze bomen, in de schaduw of in de warmte van de zon op het open veld is het vanaf april mogelijk een laatste rustplaats te kiezen. Een eigen plek, voor eeuwig, in de natuur.

Brabantse natuur verbonden

Samen met Natuurmonumenten zorgt Natuurbegraven Nederland dat op Huis ter Heide dichtbegroeid bosgebied ruimte maakt voor heide, gras en een divers bos waar de zon de kans krijgt in het hart van het gebied te schijnen. Midden in het natuurgebied staat een grote, stevige eik die, omringd door een cirkel van beuken, de ruimte krijg om voluit te groeien in de spotlight die hij verdient. Wandelpaden leiden de weg door het mozaïeklandschap langs open velden en tussen oude en jonge bomen. Onder het toeziend oog van de imposante Schotse Hooglander wordt natuur versterkt en worden gebieden met elkaar verbonden.

Blijf op de hoogte, volg de ontwikkeling

Verbinding met de natuur, maar ook van mensen. Mensen die van natuur houden en daar graag nu een plek vastleggen, voor later. Het historische jachthuis wordt de plek waar je langs kan gaan voor informatie. De ceremonieruimte en de Buytenplaets bieden in de toekomst ruimte voor een ceremonie bij een afscheid in de natuur. Vanaf half april dit voorjaar is het mogelijk een informatieve wandeling over natuurbegraven en een eigen plek in te plannen. Volg de ontwikkeling van natuurbegraafplaats Huis ter Heide in het groene hart van Brabant via sociale media of bezoek www.huisterheide.nl.