• Huis ter Heide
  • Organisatie

Mogelijkheden bij een laatste afscheid op natuurbegraafplaats Huis ter Heide

Op natuurbegraafplaats Huis ter Heide is er rust en ruimte voor een afscheid in de natuur, tussen zonsopkomst en zonsondergang. Je mag een afscheid persoonlijk invullen. Om die reden zijn er maximaal 2 afscheidsdiensten per dag mogelijk. In de zomerperiode kun je in overleg met ons ook kiezen voor een uitvaart in de avond.

Het is het hele jaar mogelijk een laatste afscheid te organiseren voor maximaal 75 personen in onze ceremoniële schuur. Van april tot en met oktober kan er ook in de Buytenplaets een afscheid plaatsvinden. Ook hier is ruimte voor maximaal 75 personen. Een tarp (groot schaduwdoek) zorgt voor beschutting. Je kunt op de natuurbegraafplaats alleen een afscheidsceremonie houden als je ook een natuurgraf (voor begraving of de plaatsing van een urn) hebt vastgelegd.

De vaste basisfaciliteiten in de ceremonieruimte bestaan uit een eenvoudige keuken met een koelkast, vriezer en koffiezetapparaat. Daarnaast beschikken we over wifi en een vaste internetaansluiting. Aan deze faciliteiten hebben we onlangs een eenvoudige geluidsset met microfoon, een beamer en scherm toegevoegd.

In de ceremonieruimte hebben we een heater geplaatst, die in het voorjaar en najaar zorgt voor een aangenamere temperatuur, en in de winter de ergste kou weg kan halen. Zo is de ruimte jaarrond te gebruiken. Het blijft natuurlijk wel een schuur en bij lage buitentemperaturen wordt het nooit zo warm als thuis.

Om alle nieuwe faciliteiten van de ceremonieruimte ook in de toekomst aan te kunnen blijven bieden, zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de ceremonieruimte. De kosten voor het gebruik van deze ruimte zijn € 325,- per dagdeel.

Omdat je een uitvaart bij ons helemaal naar eigen wens kunt invullen, werken wij niet met vaste partners. Veel is mogelijk; een intieme bijeenkomst, een afscheidsceremonie met uitgebreide catering of alleen een begraving. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over de mogelijkheden.