• Huis ter Heide
  • Mens

Jeanette stelt zich voor

Het team van natuurbegraafplaats Huis ter Heide bestaat uit 9 enthousiaste medewerkers. Wie zijn dat precies? Wat is hun drijfveer? En wat maakt Huis ter Heide voor hen zo’n fijne plek in de natuur? Dit keer laten we Jeanette Kiep aan het woord.

Wanneer je over de natuurbegraafplaats wandelt, is de kans groot dat je mij tegenkomt of in de verte aan het werk ziet. Na mijn studie en een aantal jaar werken heb ik mij laten omscholen om natuurbeheerder te worden. Na ervaring opgedaan te hebben bij het Brabants- en Gelderslandschap wilde ik graag een baan waar ik er voor de natuur en ook voor de mens kan zijn.

Deze wens kwam in vervulling toen ik bij Natuurbegraven Nederland kon beginnen. Ik haal veel voldoening uit deze baan, maar toch is het maar een onderdeel van wie ik ben. In mijn vrije tijd ben ik ook behoorlijk actief. Ik wandel graag, maar nog liever ga ik klimmen. In Nederland in de klimhal, en in het buitenland in de rotsen. Ook ga ik graag en vooral regelmatig met mijn vriend naar de bergen om alpinetochten te maken. Of om met de rugzak en de tent door de bergen heen te trekken voor een aantal dagen tot een aantal weken, wanneer het werk dat toelaat. Het allerliefste ga ik toerskiën, daar word ik het meest blij van. Om deze redenen zijn wij ook vaak in de bergen te vinden.

Daarnaast woon ik in een tiny house. Een aantal jaar geleden heb ik gekozen voor deze manier van wonen. Het concept minimaliseren, lage footprint als mens op de wereld hebben en dichterbij en in de natuur zijn spraken mij enorm aan. Een locatie vinden geeft soms nog wel wat stress, omdat het concept nog in de kinderschoenen staat bij de gemeentes. Het wonen op deze manier bevalt mij wel enorm. Een klein huisje, weinig spullen, veel buiten en meer tijd voor mijn hobby’s; ik word er blij van.