• Huis ter Heide

Een verborgen parel

Diepgele brem in het voorjaar en paarse heide in de zomer zorgen samen met heldergroene mossen en varens voor de kleuren op natuurbegraafplaats Huis ter Heide. In de randen van het bos groeien bramen, vingerhoedskruid en vlierbessen. Aan de hazelaar bloeien in de winter al katjes en een afwisseling van loofbomen en naaldbomen vormen open en dichtbegroeide bosgedeeltes. Op vrijdag 8 oktober wordt de natuurbegraafplaats midden in het gelijknamige natuurgebied van Natuurmonumenten geopend.

Tot en met dinsdag 12 oktober vieren we samen met genodigden de opening. We struinen door de herfstige mist die als een deken over het groen ligt en genieten van muziek en koffie tijdens een concert op zondag. Geïnteresseerden ontdekken de prachtige natuur van Huis ter Heide tijdens een belevingswandeling en leren meer over dassen, paddenstoelen of uilen. Benieuwd naar de activiteiten die we organiseren rondom de opening? Neem dan een kijkje op onze website.

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide ligt in het gelijknamige natuurgebied van Natuurmonumenten. Met de komst van een natuurbegraafplaats werkt Natuurbegraven Nederland hier samen met Natuurmonumenten aan een groener Nederland. Het natuurgebied is dagelijks toegankelijk voor iedereen tussen zonsopkomst en zonsondergang. Ons informatiecentrum is van maandag t/m zaterdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.