• Huis ter Heide
  • Organisatie

Martine stelt zich voor

Het team van natuurbegraafplaats Huis ter Heide bestaat uit 9 enthousiaste medewerkers. Wie zijn dat precies? Wat is hun drijfveer? Wat maakt het voor hen zo’n fijne plek in de natuur? Dit keer laten we Martine Wolfs aan het woord. Ben jij ook benieuwd waarom Martine het zo bijzonder vindt om hier te werken?

“Waar werk jij?” Deze vraag wordt me regelmatig gesteld. En wat ben ik dan trots om te kunnen vertellen over natuurbegraafplaats Huis ter Heide en mijn rol als informatiemedewerker. Een rol die me op het lijf geschreven is. Want als ‘communicatief wezen’ gaat mijn hart sneller kloppen van ontmoetingen met mensen.

Ik ben Martine Wolfs. Bijna 20 jaar heb ik bij diverse gemeenten, waaronder Baarle-Nassau en Dongen, als communicatiemedewerker gewerkt. Mensen informeren, luisteren en verbinden, het is mooi en dankbaar werk om als echt ‘mensen-mens’ te mogen doen.

In mijn vrije tijd ben ik actief als ‘trouwmevrouw’. Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Dongen verbind ik mensen met elkaar. En mag ik liefdesverhalen vertellen en er zijn op een belangrijk levensmoment.

Heel af en toe begeleidde ik ook een afscheidsceremonie als spreker. Zo kwam ik in contact met natuurbegraven en met Natuurbegraven Nederland. Hoe mooi was het dat ik in 2018 mijn ‘stenen kantoor’ mocht verruilen voor natuurbegraafplaats Schoorsveld, één van de ‘grote zussen’ van natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Een prachtige plek midden in de natuur.

En hoe dankbaar ben ik, dat wat ik op Schoorsveld leerde over de mens, de natuur en een altijddurende verbintenis, mocht gaan inzetten voor natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Een nieuwe plek met een fijn, warm en hecht team. Ook op een schitterende locatie midden in de natuur.

De natuur die me elke dag nog verwondert, blij maakt en me dankbaar stemt. Die liefde voor de natuur, met name al die prachtige veldbloemen, bracht mijn moeder op me over. Zij was jarenlang akela bij de welpen van de scouting. Haar kennis én al de nieuw opgedane natuurinformatie op Schoorsveld en Huis ter Heide geef ik graag weer door.”