• Huis ter Heide
  • Organisatie

Ilse stelt zich voor

Het team van natuurbegraafplaats Huis ter Heide bestaat uit 9 enthousiaste medewerkers. Wie zijn dat? Wat is hun drijfveer? Wat maakt het voor hen zo’n fijne plek in de natuur? Ilse van Schijndel is één van de 9 medewerkers en vertelt over haar werk op de natuurbegraafplaats. Lees je mee?

Van werken aan infraprojecten bij de overheid naar medewerker natuurbegraafplaats. Een hele nieuwe werkafslag. Niet alleen inhoudelijk, ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling vaart Ilse hiermee een nieuwe koers. “Met mijn 42 lentes jong ben ook ík nooit te oud om te leren.”

“Sinds november werk ik op Huis ter Heide. Een nieuwe en spannende werkperiode breekt voor mij aan. Het voelt goed en dat is fijn.”

In verbinding

“Als ik in de Middelstraat aankom -tussen de statige bomenlaan door en het witte Jachthuis dat in de verte zichtbaar wordt- dan word ik al blij om mijn werkdag te mogen beginnen in deze stille natuurlijke omgeving.

Voor mij voelt Huis ter Heide aan als een warme, laagdrempelige rustige ontmoetingsplek. Een luisterend oor bieden aan een nabestaande die binnen komt lopen, meer informatie geven over de natuurbegraafplaats en wandelen over het landgoed.

Op de dag van de uitvaart ben ik er voor de mensen. Ik zorg dat zij gezien worden, zich welkom voelen en gehoord worden in wensen en gevoel. Voor mij allemaal belangrijke pijlers om dit werk te mogen en kunnen doen. Als mensen na een uitvaart of gesprek aangeven dat het verdrietig was maar ‘o zo mooi, intiem en fijn’ dan is dát waar ik het voor doe.”

Wie is Ilse

“Ik ‘ben er ene’ van de familie Van Schijndel in Esch. Samen met mijn man en 3 eigenzinnige dochters woon ik in dit kleine gemoedelijke dorp in Brabant. In mijn vrije tijd, ben ik veel buiten, lees ik graag en ben ik fijn met onze meiden in de weer. Ik ben daarnaast ook zelfstandig trouwambtenaar. Iets wat ik met veel plezier doe.

De komende tijd hoop ik me de visie van Natuurbegraven Nederland, de natuur en het landgoed eigen te maken. Gelukkig kan ik al mijn vragen kwijt aan onze natuurbeheerders en lieve collega’s. Ik kijk uit naar de mooie ontmoetingen en fijne wandelingen in het gebied!”