• Huis ter Heide
  • Organisatie

Even voorstellen: Roos “Het maakt me trots om deel uit te maken van iets moois als natuurbegraven”

Dat ik deze plek heb leren kennen, is een groot cadeau. Ik voel me ineens verbonden met het gebied waar ik al jaren woon.

Het was niet makkelijk om mijn baan en de kinderen op de middelbare school waar ik werkte los te laten. Als ik nu op mijn fietsje de stad uit fiets en het landschap steeds groener zie worden, voel ik mij blij van binnen.

Het is nu vijf maanden geleden dat ik in het team van de natuurbeheerders begonnen ben op natuurbegraafplaats Huis te Heide. Het heeft mijn blik op werken en leven veranderd. Om een goede balans te vinden is het voor mij belangrijk om de seizoenen van dichtbij mee te maken en zowel fysiek als creërend bezig te zijn.

Trots

Het maakt me trots om deel uit te maken van iets moois als natuurbegraven. Het is verfrissend om te zien hoe er elke dag weer wordt gewerkt aan het vergroten van bewustzijn over de natuur.

Balans

Op Huis ter Heide wordt er gekeken naar de cyclus van de natuur. Leven en dood gaan hier samen. De bloemen bloeien uit en planten zich voort met behulp van de wind. Mensen zijn geneigd de aarde als decor te zien. Als je hier bent zijn de mensen eveneens onderdeel. Dat geeft mij rust.

Als het je lukt om stil te staan valt er oneindig veel te leren over jezelf, het leven en andere. De natuur is hierin voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron en daar houd ik mij voorlopig even aan vast.