• Huis ter Heide
  • Mens
  • Organisatie

Even voorstellen: Leroy Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk

‘Echt waar, boswachter?,’ is vaak de reactie die ik krijg als ik vrienden vertel dat ik iets anders ga doen. Een behoorlijke carrièreswitch, na 15 jaar keukenmontage ga ik nu iets doen wat ik echt leuk vind. Ik ben Leroy, 39 jaar oud en ik volg een opleiding tot natuurbeheerder. Vorig jaar ben ik begonnen als assistent-natuurbeheerder op natuurbegraafplaats Huis ter heide, een mooie werkplek waar ik veel leer over natuurbeheer.

Samen met 2 collega’s beheren we 35 hectare aan natuur. Door middel van maaien, zagen en aanplanten proberen we de diversiteit in het gebied te verbeteren. Ik vind het heel leuk om de veranderingen die wij toepassen in de gaten te houden en ook het effect hiervan snel terug te zien.

Waarom boswachter

Ik ben altijd al bezig geweest in de natuur: fotograferen, vissen, sporten of wandelen. Ik ben altijd buiten in de natuur te vinden. Dus toen ik er goed over na ging denken wat ik wilde gaan doen was het al snel duidelijk: boswachter. Gelukkig kreeg ik alle support van mijn gezin. Nu, 10 maanden verder, ben ik nog steeds super gelukkig met mijn keuze, elke dag ga ik met plezier naar mijn werk waar ik samen mag werken met leuke, lieve, enthousiaste collega’s.

In mijn vrije tijd ben ik fanatiek natuurfotograaf en vogelaar. Ik ben 22 jaar samen met mijn vriendin Maartje, samen hebben we een dochter van 14, Sophie. Ik geniet van het koken van een heerlijke maaltijd en na een lange dag werken en studeren sluit ik de dag het liefst af in de tuin, met een lekker speciaalbiertje.