• Huis ter Heide
  • Mens

Even voorstellen: Fleur "Verbinding staat altijd centraal"

In 2016 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met natuurbegraven. Helaas vanwege verdrietige omstandigheden, maar toch dacht ik gelijk: Wauw! Je zou maar op zo’n plek werken.

De jaren verstreken, maar die gedachte bleef in mijn achterhoofd. In de tussentijd heb ik in de re-integratie en op gebied van persoonlijke ontwikkeling gewerkt. Ook volgde ik een opleiding tot energetisch therapeut. Allemaal heel anders, maar ‘verbinding’ stond altijd centraal. En toen, 5 jaar later, was het zover. In april 2021 startte ik samen met mijn lieve collega’s op Huis ter Heide.

Het was heel bijzonder om de ontwikkeling van de natuurbegraafplaats mee te maken. Samen iets moois opbouwen en de prachtige natuur zien ontwikkelen. Het allermooiste aan het werk vind ik samen een plek uitkiezen. Telkens weer is het zo’n mooi moment als we door de natuur wandelen, stilstaan en dat mensen dan weten en voelen ‘dit is dé plek’. De natuur leidt je er naartoe. Prachtig toch?!

Naar buiten

In mijn vrije tijd ben ik ook veel buiten. Dan wandel ik met onze hond Mila. Van kinds af aan, elk weekend de kaplaarzen aan en lekker in de Dordtse Biesbosch (in Dordrecht liggen mijn roots) rondbanjeren door de modder. Ook op vakantie ben ik graag in de natuur: op het strand of in de bergen, zomer en winter.

In de natuur ontspan ik, ze geeft me energie en rust. In de natuur mag je gewoon zijn. Ik hoop dat voor iedereen die hier komt, Huis ter Heide dat óók mag brengen.