• Met natuurbegraven dragen we bij aan natuurbehoud en nieuwe natuur in Nederland

    Met natuurbegraven dragen we bij aan natuurbehoud en nieuwe natuur in Nederland

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie zijn wij?

Natuurbegraven Nederland bestaat sinds 2013. De organisatie wordt gevormd door een groep gepassioneerde en enthousiaste mensen met een grote passie voor de natuur. Wij willen natuurbegraven voor iedereen mogelijk maken.

Ooit kreeg een wandelaar, met een grote liefde voor de natuur, het idee om in de schoonheid van de natuur begraven te worden. Dit idee werd werkelijkheid, met Engeland als grote voorbeeld. In Engeland is natuurbegraven namelijk al veel langer mogelijk, daar zijn meer dan 300 natuurbegraafplaatsen te vinden. In Nedereland is natuurbegraven nog een relatief jong begrip.

De oprichters van Natuurbegraven Nederland voelden zich enorm aangerokken tot dit idee en besloten om natuurbegraven mogelijk te maken op meerdere locaties in Nederland. Dit vanuit de volle overtuiging dat de natuur kracht en troost geeft en natuurbegraven (volgens het concept van Natuurbegraven Nederland) positief bijdraagt aan natuurbehoud en natuurontwikkeling.

In 2012 openden de oprichters van Natuurbegraven Nederland natuurbegraafplaats Heidepol (in Arnhem) als pilot project. Deze eerste echte natuurbegraafplaats wordt inmiddels gezien als landelijke kwaliteitsnorm voor natuurbegraven. Onze klanten waarderen Heidepol met het cijfer 9,4. Daarnaast is sinds de opening de biodiversiteit op deze locatie enorm gestegen. Het soortenrijkdom van de aanwezige planten en dieren is maar liefst toegenomen met 236%.

Hier zijn wij natuurlijk erg dankbaar voor. We streven ernaar om deze overtuigende resultaten ook op onze nieuwe en toekomstige natuurbegraafplaatsen te bereiken. Er wordt hard gewerkt, in samenwerking met Natuurmonumenten, om de komende jaren natuurbegraafplaatsen te realiseren verspreid over het hele land. Dit doen we met een gepassioneerde en enthousiaste groep mensen die zich met hart en ziel inzet voor mens en natuur.

Zie onderaan deze pagina een aantal filmpjes van de mensen achter Natuurbegraven Nederland.

Rene Poll

Roy van Boekel

Riny Bergervoet

Partner van logo-natuurmonumenten

Lid van logo-natuurmonumenten