• Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

    Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maak kennis met natuurbegraven tijdens de Week van de Begraafplaats

De locaties van Natuurbegraven Nederland doen mee met de Week van de Begraafplaats. Het thema van de Week van de Begraafplaats is dit jaar 'duurzaamheid'. Natuurbegraven past vanzelfsprekend bij dit thema. Met ons concept zorgen we voor meer natuur, en voor het behouden van deze natuur. Voor eeuwig.

Lees meer

Heidepol in tv-programma Het Groene Oosten

Op 31 januari bracht het tv-programma Het Groene Oosten van Omroep Gelderland een bezoek aan onze natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem. Het programma besteed aandacht aan duurzame ontwikkelingen in de provincies Gederland en Overijssel. Natuurbegraven is ook zo'n duurzame ontwikkeling. Beheerder Kees legt uit wat natuurbegraven precies inhoudt. Bekijk de video.

Lees meer

Uitgezonden op Omroep Gelderland: Gerrit en Rini worden in de natuur begraven

Gerrit en Rini Breman uit Ede hebben al een plekje op het oog op natuurbegraafplaats Heidepol bij Arnhem. 'Als het hier straks vol is, dan is het een stuk natuur zoals het altijd was. En dat vinden wij een mooi idee.' Bekijk de video.

Lees meer

Opening Maashorst: een bijzondere dag

Op zaterdag 8 oktober werd natuurbegraafplaats Maashorst geopend. De derde locatie van Natuurbegraven Nederland. ’s-Ochtends was er een programma voor genodigden. Vanaf 12.00 uur werd het hele gebied opengesteld voor belangstellenden. Naar schatting hebben zo’n 5000 mensen de opening bezocht. Een bijzonder mooie opkomst op een bijzonder mooie dag.
Bekijk de impressie.

Lees meer

Wijzigingen bereikbaarheid tijdens Giro d'Italia

Mededeling 7 & 8 mei - Giro d'Italia
Zaterdag 7 mei is natuurbegraafplaats Heidepol een deel van de dag slecht tot niet bereikbaar vanwege de wielertocht. De gemeente Arnhem heeft aangegeven dat de Amsterdamseweg (N224) en de Koningsweg (N310) rond 13:40 uur weer worden vrijgegeven. Als u vanuit de richting van de A12 en A50 komt, dan kunt u Heidepol vanaf die tijd via deze wegen weer bereiken. Het is af te raden om deze dag binnendoorwegen te gebruiken. Mensen die naar Heidepol komen voor de uitvaart op 7 mei raden wij aan niet te vroeg te vertrekken omdat de wegen vóór 13:40 uur nog afgesloten zijn. Bij de ingang van natuurbegraafplaats Heidepol, aan de Harderwijkerweg (een zijweg van de Koningsweg) zal een verkeersregelaar staan, om u te ontvangen. Heeft u vragen over bovenstaande dan kunt u contact met ons opnemen via 026-711 22 10. 

Zondag 8 mei is de verkeershinder rondom de Giro d'italia vooral in het centrum van Arnhem, ten oosten van Heidepol. Tijdens deze dag is onze natuurbegraafplaats bereikbaar vanuit de richting van de A12 en A50, de Amsterdamseweg en de Koningsweg.

Filmpje Natuurbegraafplaats Maashorst door Landerd TV

Ton Cruijsen van Landerd TV heeft Roy van Boekel (een van de oprichters van Natuurbegraven Nederland) eind april 2016 geinterviewd op natuurbegraafplaats Maashorst in Schaijk. Het filmpje geeft een beeld van de ontwikkeling van de natuurbegraafplaats aan de Franse Baan, die medio mei opent. Ook geeft Roy uitleg over natuurbegraven en wat dat betekent voor mens en natuur.

Lees meer

Op natuurbegraafplaats Maashorst mag begraven worden

Vanaf nu mag op natuurbegraafplaats Maashorst aan de Franse Baan in Schaijk worden begraven. Medio mei opent ons informatiecentrum in het 24 hectare tellende natuurgebied. Dit gebied maakt deel uit van het 3500 hectare grote ‘Natuurgebied de Maashorst’ dat ligt in de gemeenten Oss, Uden, Bernheze en Landerd.

Lees meer

Samenwerking met Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland hebben de handen ineen geslagen. Natuurmonumenten bezit mooie natuurgebieden en krijgt regelmatig de vraag of natuurbegraven in deze gebieden mogelijk is. Natuurbegraven Nederland wil graag op bijzondere plekken in het land natuurbegraven mogelijk maken. Samen versterken we elkaar en kunnen we mooie doelen realiseren.

Lees meer

Natuurbegraafplaats Schoorsveld is open

Natuurbegraven Nederland heeft een tweede natuurbegraafplaats geopend in Heeze, nabij Eindhoven. Wij zijn erg blij dat we u kunnen uitnodigen op de mooie natuurbegraafplaats Schoorsveld. U bent van harte welkom om langs te komen en rond te wandelen en zo deze bijzondere locatie zelf te ontdekken en ervaren. U kunt vanaf nu op Schoorsveld een plekje uitkiezen, in een mooie rustieke omgeving, die bij u past. Zoals een natuurgraf bij een boom, aan de bosrand of in het open heideveld.

Lees meer

Team in balans

Natuurbegraven Nederland (NBN) heeft met succes het project ‘Duurzame Inzetbaarheid Werknemers’ met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) afgerond. NBN realiseert nieuwe natuurbegraafplaatsen door heel Nederland. Op elke locatie staan medewerkers klaar om bezoekers te begeleiden in hun keuze voor een laatste rustplaats in de natuur.

Lees meer

Raad van state positief over Maashorst

Natuurbegraafplaats Maashorst gaat er komen. De bezwaren van de tegenstanders inzake natuurbegraafplaats Maashorst in Schaijk zijn door de Raad van State verworpen. Deze uitspraak maakt definitief een einde aan het langlopend proces. Roy van Boekel van natuurbegraven Nederland is enthousiast; “Dit betekent dat al het harde werk en geduld nu eindelijk beloond wordt en natuurbegraafplaats Maashorst er gewoon komt”.

Lees meer

Partner van logo-natuurmonumenten

Lid van logo-natuurmonumenten