Maashorst

Ontmoet Iris "Beter laat dan nooit"

Voor de mensen die mij nog niet kennen, graag stel ik me voor aan u. Op 1 juni 2017 ben ik begonnen op Maashorst. Ik ben 48, ben getrouwd en heb twee tienerdochters van 16 en 18 jaar oud. Ik ben heel graag in de natuur en verder fiets, wandel en tuinier ik heel graag. Zingen vind ik ook heerlijk om te doen.

Na jaren werkzaam geweest te zijn in de verschillende takken van de gezondheidszorg was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb mijn baan opgezegd en ben m.b.v. een loopbaantraject gaan kijken welke kant ik op zou gaan. In mijn vrije tijd was ik al jaren betrokken bij een Bijna Thuis Huis (hospice) in het dorp waar ik woon. Met het overlijden van een gast, de omgang met zijn/haar familieleden en de uitvaart had ik regelmatig te maken en gaf mij veel energie. Ook verder heb ik onderzocht of ik iets kon gaan doen bij Staatsbosbeheer of voor Natuurmonumenten.

Toch trok de uitvaart me het meest. Toen ik in mei bij Natuurbegraafplaats Maashorst kwam vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. De diversiteit aan werkzaamheden is wat me erg aanspreekt. Het werken in een klein team waar de lijntjes kort zijn en waar we samen werken aan de voorbereidingen van een waardevol afscheid tijdens een ceremonie, de begraving en eventueel koffie/borrelmoment na afloop en dat allemaal op zo’n fantastische plek op de Maashorst.

Ook de informatiegesprekken met mensen zijn iedere keer weer heel bijzonder. Mooi te merken waar mensen je deelgenoot van maken. Dat is denk ik ook waar wij ons in onderscheiden. Het vermogen aan te kunnen sluiten bij een emotie en te kijken wat op dat moment nodig is. Iemand te laten zijn zoals hij/zij is. Mooi!!