Maashorst

OERfestival de Maashorst Zondag 14 t/m vrijdag 19 oktober 2018

“Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en dieren de baas zijn. Net als vroeger. Waar vind je dat nog in Nederland? In de Maashorst, het OERgebied in Brabant. Baan je een weg langs bomen, beken en beesten. Spot de wisent, tauros en exmoorpony, de oerbewoners van dit gebied. Beleef de wijst: de natuurparel van het landschap. Ontdek de historische opgravingen en alle andere OERschatten van de Maashorst. Trek stevige schoenen aan en neem je verrekijker mee. Volg je oerinstinct. Luister en ga!”

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant en daar mogen we samen best een beetje trots op zijn. U allen helpt daaraan mee, door uw binding met onze Natuurbegraafplaats. Hetzij als rechthebbende van een grafrecht, hetzij als nabestaande van uw geliefde. U allen draagt uw steentje bij om dit Natuurgebied voor eeuwig te behouden. Een prachtig stuk natuur voor de generaties na ons.

Om de Maashorst bekender te maken, organiseert Stichting Maashorst in samenwerking met de week van de natuur (gemeente Oss en waterschap) tal van beleefactiviteiten die passen binnen de natuur en cultuurhistorie. Ook Natuurbegraafplaats Maashorst sluit zich hierbij aan, weliswaar met voor onze locatie passende activiteiten.

  • Op 14 oktober: Huyskamerpraat van 14.00 tot 16.00 uur
  • Op 15 oktober: Kinderactiviteit van 10.00 tot 12.00 uur
    Hiervoor graag aanmelden via contact@maashorst.nl
  • Op 19 oktober: Informatieochtend OER van 10.00 tot 12.00 uur