• Maashorst
  • Natuur

Van 09.00 uur tot 12.30 uur Natuurwerkdag, zaterdag 17 november

Wijziging in aankondiging natuurwerkdagen: We willen u niet te vaak belasten met mailingen. Daarom kiezen we er vanaf nu voor om de natuurwerkdagen niet meer apart aan te kondigen, maar deze steeds in de nieuwsbrieven te vermelden. Aanmeldingen graag zoals altijd via contact@maashorst.nl. Om het u makkelijker te maken, hebben we de data van de natuurwerkdagen voor 2019 ook al vastgelegd. Voor dit jaar staat de laatste natuurwerkdag gepland op zaterdag 17 november 2018. Voor 2019 zijn dit de ochtenden van zaterdag 16 maart, dinsdag 25 juni en zaterdag 9 november.

Het natuurgebied, wat voorheen bestond uit weilanden, akkers en productiebos, heeft plaatsgemaakt voor bosgedeeltes afgewisseld met een ven en open velden. De heide moet deels nog opkomen. Een terrein wat door de afwisseling meer ruimte zal geven aan een grotere variatie aan flora en fauna. De natuur ontwikkelt en vernieuwt zich hier voortdurend en daar zijn we trots op. Om ervoor te zorgen dat deze plek nog heel lang mooi en bijzonder blijft, beheren onze medewerkers het gebied zodat de natuur ruimte houdt zich te ontwikkelen. Om hier een optimaal resultaat te bereiken, gebeuren veel werkzaamheden bij voorkeur handmatig. U kunt zich voorstellen dat dit op zo’n groot terrein veel tijd vergt. Wij waarderen het dan ook enorm dat mensen ons regelmatig hulp aanbieden omdat zij graag een steentje bij willen dragen aan het behoud van deze bijzondere plek.

Graag steken wij samen met u de handen uit de mouwen tijdens de natuurwerkdag op zaterdag 17 november a.s. van 9.00 tot 12.30 uur. Inloop vanaf 08.45 uur.

Tijdens deze ochtend bent u van harte welkom om ons een handje te helpen. Onze beheerders geven deze dag een korte uitleg over het natuurbeheer op Maashorst. Vervolgens gaan we samen aan de slag met het uitvoeren van een aantal werkzaamheden. Voor deze dag staat het wegzagen van Amerikaanse vogelkers op het programma, rillen maken van het gekapte hout en het plukken van jong opschot (boomscheutjes). We zorgen uiteraard voor voldoende koffie, thee en water tussendoor. Rond 12.00 uur stoppen we met de werkzaamheden, en sluiten we de ochtend af met een gezamenlijke lunch.

Heeft u zin om ons een handje te helpen op 17 november? Meldt u zich dan uiterlijk woensdag 14 november aan via contact@maashorst.nl of via 0486-745006.

Misschien vindt u het fijn om met uw eigen gereedschap (snoeischaar, handzaag, handschoenen) te werken, wij zorgen er uiteraard voor dat we zelf ook voldoende spullen in huis hebben. Handschoenen waarmee bramen kunnen worden gesnoeid/verwijderd hebben wij zelf in huis. Het grovere zaagwerk wordt uiteraard door onze natuurbeheerders gedaan.

Er zijn heel veel lieve mensen die ons graag zouden helpen, waarvan de gezondheid het niet toelaat. Voelt u zich alstublieft niet bezwaard! We begrijpen dat echt.