• Schoorsveld
  • Natuur

woensdag 20 maart Natuurwerkdag Schoorsveld

Het natuurgebied, een voormalig productiebos, heeft plaatsgemaakt voor bosgedeeltes afgewisseld met open veld waar de heide weer op moet komen. Een terrein dat door de afwisseling meer ruimte zal geven aan een grotere variatie aan flora en fauna. De natuur ontwikkelt en vernieuwt zich hier voortdurend en daar zijn we trots op.
We willen ervoor zorgen dat deze plek nog heel lang mooi en bijzonder blijft. Daarom beheren onze medewerkers het gebied zodat de natuur ruimte houdt om zich te ontwikkelen. Om hier een optimaal resultaat te bereiken, gebeuren veel werkzaamheden bij voorkeur handmatig. U kunt zich voorstellen dat dit op zo’n groot terrein veel tijd vergt. Wij waarderen het dan ook enorm dat mensen ons regelmatig hulp aanbieden, omdat zij graag een steentje bij willen dragen aan het behoud van deze bijzondere plek.

Graag steken wij samen met u de handen uit de mouwen tijdens de natuurwerkdag op woensdag 20 maart van 9:00 tot 13:00 uur. Om deze ochtend gezamenlijk goed af te sluiten en om u te danken voor uw hulp, staat er rond het middaguur een lekkere lunch klaar. Heeft u zin om ons een handje te helpen op 20 maart? Meld u zich dan uiterlijk maandag 18 maart aan via contact@schoorsveld.nl of via 040-303 23 00. Let op we hebben maar een beperkt aantal plaatsen dus geef op tijd uw aanmelding aan ons door!
Wij zorgen voor gereedschap, werkhandschoenen, voldoende koffie, thee en een heerlijke lunch als afsluiting.