Landgoed Mookerheide

Natuurwerkdag 20 april 2020 op Landgoed Mookerheide

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is voor velen een bijzondere plek. Bijzonder omdat je bij ons een plek hebt gereserveerd of wellicht zelfs al een dierbare begraven hebt. Het natuurgebied is onderdeel van Landgoed Jachtslot de Mookerheide, waar we in samenwerking met Natuurmonumenten werken aan het herstel van het landgoed. In dat kader zijn er ook het afgelopen jaar diverse werkzaamheden geweest op het landgoed. Daarbij hebben we gekeken naar een vergroting van de biodiversiteit, het versterken van de bossen, het verwijderen van exoten, en aansluiten bij de cultuurhistorische kenmerken van het landgoed. Allemaal om te zorgen dat de natuur op het landgoed volop de ruimte krijgt om zich ook in de toekomst nog verder te ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat deze plek nog heel lang mooi en bijzonder blijft, beheren onze medewerkers het gebied zodat de natuur ruimte houdt om zich te ontwikkelen. Voor een optimaal resultaat, gebeuren veel werkzaamheden bij voorkeur handmatig. Je kunt je voorstellen dat dit op zo’n groot natuurgebied veel tijd vergt.

Wij waarderen het dan ook enorm dat mensen ons hulp aanbieden omdat zij graag een steentje bij willen dragen aan het behoud van deze bijzondere plek. Graag steken wij samen met jou de handen uit de mouwen tijdens de natuurwerkdag op maandag 20 april van 9.00 tot 12.30 uur. Inloop vanaf 08.45 uur. Tijdens deze ochtend ben je van harte welkom om ons een handje te helpen. Onze beheerder geeft een korte uitleg over het natuurbeheer op Landgoed Mookerheide. Vervolgens gaan we samen aan de slag met het uitvoeren van een aantal werkzaamheden. We zorgen uiteraard voor voldoende koffie, thee en water tussendoor. Rond 12.00 uur stoppen we met de werkzaamheden, en sluiten we de ochtend af met een gezamenlijke lunch. (Mocht je speciale dieetwensen hebben, wil je deze dan aan ons doorgeven?)

Heb je zin om ons een handje te helpen? Meld je dan aan via contact@landgoedmookerheide.nl of via 024 203 62 30.

Als je het fijn vindt om met je eigen gereedschap (snoeischaar, handzaag, handschoenen) te werken, voel je dan vrij om dit mee te nemen. Wij zorgen er uiteraard voor dat we zelf ook voldoende spullen in huis hebben. Handschoenen waarmee bramen kunnen worden gesnoeid/verwijderd hebben wij zelf in huis. Het grovere zaagwerk wordt uiteraard door onze natuurbeheerders uitgevoerd.

Er zijn heel veel lieve mensen die ons graag zouden helpen, waarvan de gezondheid het niet toelaat. Voel je alsjeblieft niet bezwaard! We begrijpen dit volkomen.

Team Landgoed Mookerheide