• Natuurbegraven Nederland
  • Schoorsveld
  • Organisatie

Even voorstellen... Leonie van Hoof

Ik ben Leonie van Hoof, woon samen met Bart en mijn 2 kinderen, Lynne van 19 en Tijn van 17 jaar. Zo’n 1,5 jaar geleden is ons hondje Balou in ons leven gekomen, een heerlijke knuffel waar we allemaal heel dol op zijn. We wonen in het centrum van Nuenen, het dorp waar ik geboren ben. Nou ja, in het kleine dorpje Nederwetten eigenlijk, maar dat hoort bij Nuenen. Ik geniet van wandelen, lekker buiten zijn. Verder zing, dans en lees ik graag, al doe ik dat te weinig naar mijn zin. Ik houd van lekker eten, maar doe ik dan wel weer iets te vaak, haha. In de toekomst wil ik heel graag nog eens een schilder en fotografiecursus doen, maar goed, we moeten wat te wensen overhouden toch!

Sinds juni 2018 ben ik werkzaam op Schoorsveld waar ik helemaal mijn draai gevonden heb. Het was voor mij geen onbekend terrein want ik kom uit de uitvaartzorg. Iedere keer wanneer ik op Schoorsveld kwam en uit mijn auto stapte dacht ik, je zou hier mogen werken! Wat heerlijk lijkt me dat! Zo mooi! Maar nooit gevraagd of ze een vacature hadden…

Uiteindelijk nam ik mijn ontslag om te gaan werken in de horeca. Reden: vaste dagen werken en vaste dagen vrij. Dat was voor mij een voorname verandering want de onregelmatigheid gaf me soms onrust. Wel een gekke overstap maar ik dacht, ach, daar werk ik ook met mensen! Toen Schoorsveld hoorde dat ik gestopt was hebben zij mij gevraagd; er was een vacature voor mij! Wauw! Ik hoefde er niet lang over na te denken….

Inmiddels ben ik helemaal “ingeburgerd” en ik voel me echt op mijn plek. Ik vind het fijn om met mensen in gesprek te zijn en te vertellen over ons mooie Schoorsveld. Want wat is het toch een mooi stukje natuur, ik geniet er zo van! En zó mooi dat ondanks het grote verdriet wat men heeft na het overlijden van een dierbare, mensen hier zó graag komen. Een steunend woordje of gewoon even een praatje over wat dan ook, het kan een mens zo goed doen. Zorgen dat alles goed verloopt tijdens de uitvaart is eveneens een belangrijke taak die ik graag op me neem. Samen met ons superteam verdelen we die taken wat ons werk dan ook zo divers maakt. Wat ik ook zo tof vind is dat we van onze beheerder veel kunnen leren over de flora en fauna. Zo leuk om ook daar over te kunnen vertellen! Regelmatig heb ik al wat reeën kunnen spotten, hoe gaaf!

Ik hoop hier nog lang te mogen genieten van mijn fantastische werkplek, mijn schatten van collega’s, van alle mensen die hier op mijn pad komen. Na een fijne werkdag ga ik tevreden naar huis waar mijn eigen 4 schatten, inclusief onze pluizige viervoeter, op mij wachten. Nou ja, niet letterlijk hoor, haha.

Kortom, ik pluk de dag, en hoop nog lang te mogen plukken. Heerlijk!