Natuurbegraven Nederland

Heidepol

Maashorst

Schoorsveld

Landgoed Mookerheide

Maatregelen in tijden van corona

De eerste bloemen kruipen uit hun knop. De natuur ontwaakt. Mensen willen graag even naar buiten, maar hebben tegelijkertijd ook zorgen en vragen. Ook praktische vragen. Kan ik de natuurbegraafplaats bezoeken? Zijn er mensen om mij te ontvangen? Wat betekent het coronavirus voor uitvaarten?

Welkom om te wandelen

De natuur is open. U bent van harte welkom om tussen zonsopkomst en zonsondergang onze natuurbegraafplaatsen te bezoeken. Dat geldt ook voor een wandeling of een informatiegesprek. Uiteraard passen wij onze dienstverlening wel voortdurend aan de actualiteit en laatste richtlijnen aan. Zo worden lezingen en groepswandelingen uitgesteld en is ons informatiecentrum in elk geval tot en met 1 juni op zondagen gesloten. Van maandag tot en met zaterdag bent u tussen 09.00 en 17.00 uur welkom.

Met respect voor de richtlijnen

Wij vragen onze collega’s, gasten, nabestaanden en uitvaartondernemers vanzelfsprekend om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Dit betekent onder andere een onderlinge afstand van 1,5 meter en geen handen schudden. Helaas geldt dat op dit moment ook voor het condoleren. Ideeën om uw medeleven te betuigen: uw eigen hand op het hart leggen of de handen voor de borst vouwen.

Afscheid en herdenken

Voor uitvaarten geldt volgens de richtlijnen in deze uitzonderlijke omstandigheden een maximum van 30 gasten. Helaas kunnen we op dit moment ook geen koffietafels en andere catering verzorgen. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft, maar zijn ons er oprecht van bewust dat een uitvaart een ingrijpende gebeurtenis is die veel nabestaanden met meer gasten willen delen. Daarom bieden wij de mogelijkheid om op een later moment een herdenkingsbijeenkomst met meer gasten te houden.

Met het hart

Op dit moment kunnen wij u gewoon ontvangen voor de informatie- en uitvaartgesprekken. Wij kiezen voor deze gesprekken vooral de vorm van een wandeling in de natuur. Want ook al kunnen we u nu geen hand geven, wij ontvangen u graag op de persoonlijke manier die u van ons gewend bent: met ons hart.

De impact van het virus mag dan groot zijn, daarom is onze wil om van betekenis te zijn voor mens en natuur nog groter. Wij wensen iedereen veel warmte en liefde…