• Op onze natuurbegraafplaatsen kiest u zelf een mooie plek uit

    Op onze natuurbegraafplaatsen kiest u zelf een mooie plek uit

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met volledige toewijding en betrokkenheid

Wij zijn zorgvuldig in alles wat wij doen. Of het nu gaat om het kiezen van het natuurgebied, de wijze van natuurbeheer of het verwezenlijken van uw wensen: wij werken uiterst zorgvuldig en toegewijd. 

Op al onze natuurbegraafplaatsen staat een heel team voor u klaar. Onze medewerkers ontvangen u en beantwoorden alle vragen. 

Persoonlijk gesprek

Nadenken over een afscheid en het regelen van een laatste rustplaats is een grote stap. We nemen alle tijd om u hierbij te helpen. U kunt op afspraak langskomen op onze locaties voor een persoonlijke gesprek. Wij nemen al uw vragen met u door en informeren u over mogelijkheden die u zelf nog niet had bedacht.

Wandel eens rond

Is een persoonlijk gesprek nog een stap te ver voor u, dan bent u van harte welkom op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan onze locaties en wat rond te wandelen. Onze gebieden zijn vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. In onze informatiecentra staan medewerkers voor u klaar als u behoefte heeft aan informatie. Verder organiseren we geregeld themadagen. Bijvoorbeeld een open dag of een bijeenkomst met de notaris waarin alles wordt uitgelegd over de notariële akte. Hoe u ook tot een beslissing komt, u bepaalt waar u zich prettig bij voelt.

Ruimte voor eigen invulling

Bij een uitvaart besteden we alle mogelijke zorg aan uw wensen en ideeën. U bent vrij om de uitvaart op onze natuurbegraafplaatsen te regelen zoals u dit wenst, zelf of door een uitvaartondernemer. Het hele gebied en aanwezige faciliteiten staan tot uw beschikking om van het laatste afscheid een afscheid te maken dat helemaal bij de overledene past. U krijgt hiervoor ook alle benodigde tijd. Zolang mens en natuur gerespecteerd worden, is veel mogelijk.

Betrokken bij onze omgeving

Natuurbegraven Nederland kiest met de grootste zorg haar natuurbegraafplaatsen. Het moeten plekken zijn waar de mens centraal kan staan in de vrijheid van de natuur. Voordat wij een natuurbegraafplaats openen, onderzoeken we de aanwezige flora en fauna, de bodem, de milieu-effecten, de archeologische waarden en de cultuur-historische waarden. We praten met omwonenden, lokale ondernemers, gemeentes, provincies en andere natuurorganisaties. 

Toegewijd aan inheemse flora en fauna

Bij de inrichting van een natuurbegraafplaats kiezen we voor het terugbrengen van inheemse vegetatie en oorspronkelijke landschapselementen. Een omgeving waarin bedreigde en beschermde plant- en diersoorten kunnen terugkeren en gedijen. Van mierenhoop tot dassenburcht; wij ontzien de aanwezige natuur zo veel mogelijk. als we leven aantreffen, dan werken we daar om heen. De natuur bepaalt zelfs waar er natuurgraven komen, bijvoorbeeld op ruime afstand van boomwortels. 

Werken aan nieuwe natuur

We werken ook aan nieuwe natuur. Hiervoor hebben we Stichting Nieuwe Natuur opgericht, een natuurontwikkelfonds. Van ieder natuurgraf dat wordt verkocht, storten we een bedrag in een dat fonds. Dit fonds realiseert nieuwe natuur in de nabije omgeving van de natuurbegraafplaats. Deze nieuwe natuur heeft geen functie als begraafplaats en zal openbaar toegankelijk zijn.

Waarborgen

Om u een eeuwige rustplaats in de natuur te garanderen, hebben we een beheerfonds opgericht. Stichting Eeuwige Grafrust is een beheerfonds voor het behartigen van belangen van de mensen die op de natuurbegraafplaats een laatste rustplaats vinden.

Daarnaast werken we samen met Natuurmonumenten. Na de laatste begrafenis wordt het gebied overgedragen aan Natuurmonumenten. Zij zorgen dat het natuurgebied voor altijd onderhouden blijft.

Zorg voor onze mensen

We stellen onze teams zorgvuldig samen en coachen hen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk mensen met een warm hart, begrip en ervaring. 

Zo garanderen wij u de beste aandacht en zorg bij het regelen van een laatste rustplaats en uitvaart. Ook zorgen we goed voor onze mensen. Het verdriet van een afscheid laat hen niet onberoerd. 

Partner van logo-natuurmonumenten

Lid van logo-natuurmonumenten