• Op onze natuurbegraafplaatsen kiest u zelf een mooie plek uit

    Op onze natuurbegraafplaatsen kiest u zelf een mooie plek uit

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geen zorgen voor u en uw nabestaanden

Wanneer u kiest voor een laatste rustplek in de natuur, is die plek voor eeuwig voor u bestemd. U heeft geen zorgen over verlengde grafrechten en onderhoud van het graf.

Natuurbegraven Nederland wil tot lang na de afscheidsceremonie zoveel mogelijk zorgen bij u en uw nabestaanden wegnemen. Daarom zijn alle praktische zaken bij de aanschaf van een graf meteen geregeld. Van eeuwigdurend grafrecht tot de kosten voor onderhoud van het graf: alles is in één keer afgekocht. Hierdoor komen nabestaanden achteraf niet voor verrassingen te staan. We laten het grafrecht van de door u gekozen plek notarieel vastleggen in een notariële akte. Dit registreren we bij het Kadaster.

Van tevoren alles geregeld

U kunt zelf de mooiste plek uitkiezen voor uw laatste rustplaats. Door bij leven een plek te reserveren op de natuurbegraafplaats bespaart u uw nabestaanden veel geregel. De wetenschap dat u een plek heeft die écht bij u past, geeft uw naasten een gerust gevoel.

Alle ruimte

Bij natuurbegraven staat individuele vrijheid voorop. U krijgt alle ruimte om het afscheid in te richten zoals u dat wilt. Dit betekent dat u een ruime plek in weidse natuur krijgt. De graven liggen verspreid over een groot gebied en liggen dikwijls ver uit elkaar.

Eeuwige grafrust zonder extra kosten

Natuurbegraven Nederland biedt de zekerheid van eeuwigdurend grafrecht. Dit betekent dat er geen sprake is van aflopende grafrechten. Een natuurgraf wordt niet geruimd. U koopt het gebruiksrecht van dit stukje grond voor eeuwig af. Dit eeuwigdurend grafrecht wordt door de notaris gekoppeld aan de grond in het Kadaster en wordt samen met de exacte GPS-coördinaten voor u vastgelegd in een notariële akte. Deze akte wordt ondergebracht in het Kadaster. Hiermee heeft u de zekerheid, dat u voor eeuwig het recht heeft en houdt om op deze plek begraven te worden, wat er ook gebeurt.

De kosten zijn eenmalig. Eén beslissing, één overeenkomst, één betaling. Zo zorgen wij er voor dat u en uw familie zich geen zorgen hoeven te maken over toekomstige kosten. Op de locatiepagina's vindt u meer informatie over de tarieven.

Geen zorgen over het onderhoud van het graf

U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud van een natuurgraf. Het graf gaat op in de natuur. Onze natuurbeheerders onderhouden het gebied en zorgen ervoor dat de natuur waarvan het graf onderdeel uitmaakt zich ontwikkelt en uitbreidt. Overig onderhoud aan het graf verzorgen wij ook voor u. U betaalt hiervoor niets extra’s.

Partner van logo-natuurmonumenten

Lid van logo-natuurmonumenten