• Op onze natuurbegraafplaatsen kiest u zelf een mooie plek uit

    Op onze natuurbegraafplaatsen kiest u zelf een mooie plek uit

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurbegraven

Een laatste rustplaats midden in de vrije natuur. Het is een wens die steeds meer mensen koesteren. Het mooie van de natuur is dat ze altijd verder gaat. Dat biedt kracht, steun en troost. Op onze natuurbegraafplaatsen kiest u zelf een mooie plek uit. Onder een statige oude boom, of juist in een open veld.

Bij het graven van een graf wordt de bovenste begroeide laag grond zoveel mogelijk intact gelaten. Deze laag wordt bij het sluiten in zijn geheel weer op het graf gelegd, zodat de natuur zich door kan ontwikkelen.

U kunt u laten begraven in een kist van natuurlijke materialen, maar ook in een wade. We voldoen hiermee aan de wettelijke voorschriften voor natuurbegraven. Desgewenst markeren we het graf met een gedenkteken in de vorm van een boomschijf. Het gedenkteken zal gaandeweg weer opgaan in de natuur. Hierdoor gaan leven en dood op een natuurlijke manier hand in hand.

Waarom Natuurbegraven Nederland?

Geen zorgen voor u en uw nabestaanden

Geen zorgen voor u en uw nabestaanden

Wanneer u kiest voor een laatste rustplek in de natuur, is die plek voor eeuwig voor u bestemd. U heeft geen zorgen over verlengde grafrechten en onderhoud van het graf.

Lees meer

Persoonlijke invulling van uw uitvaart

Persoonlijke invulling van uw uitvaart

U kiest zelf een plek op de natuurbegraafplaats. U en uw dierbaren krijgen bovendien alle tijd en ruimte om het afscheid naar eigen wensen en idee├źn in te vullen.

Lees meer

In de schoonheid van de natuur

In de schoonheid van de natuur

Door te kiezen voor een natuurbegraafplaats draagt u bij aan de bescherming, ontwikkeling en het behoud van de natuur. Na de begrafenis neemt de natuur haar plek weer in.

Lees meer

Met volledige toewijding en betrokkenheid

Met volledige toewijding en betrokkenheid

Wij zijn zorgvuldig in alles wat wij doen. Of het nu gaat om het kiezen van het natuurgebied, de wijze van natuurbeheer of het verwezenlijken van uw wensen: wij werken uiterst zorgvuldig en toegewijd. 

Lees meer

 

Partner van logo-natuurmonumenten

Lid van logo-natuurmonumenten